GODUNOFF балқарағай жаңғағы

GODUNOFF – шын мәнінде патшалық сусын.

Табиғаттан шабыт алған ерекше дәм.
«Альфа» класты уыт спирті, артезиан суы және балқарағай жаңғағының табиғи тұнбасы негізінде жасалған бұл сусын нәзік ағаш ноталарымен және тайга хош иісімен ерекшеленеді.

Бұл арақтың өндірісі патша Борис Годунов билік еткен кезде әзірленген 1599 жылғы рецептке негізделген. Борис Годунов Ресей тарихында мұрагерлік құқық бойынша емес, Жер соборы (Земский собор) арқылы патшалыққа сайланған тұңғыш патша.

Ол орталық билікті нығайтуға және әкімшілік басқаруды жақсартуға күш салған; білім мен мәдениеттің дамуына қолдау көрсеткен – атап айтқанда, Годунов тұсында Ресейдегі алғашқы жоғары оқу орны – Славян-грек-латын академиясы құрылды; сондай-ақ Польша Корольдігі мен Литва Ұлы кінәздігінің федерациясы – Речь Посполитамен және Швециямен бейбітшілік орнатып, Ресейге билігінің басында ірі әскери қақтығыстардан аулақ болуға мүмкіндік берді.

Патшалық Қабылдаулар және Дәуір Рухы

Әлемдегі көптеген монархтарда қабылданғанындай, патша дастарханы сирек жалғыз өтетін. Түскі және кешкі астар көбінесе отбасы мүшелері, сарай адамдары, кеңесшілер, қонақтар, шетелдік елшілер, әскери басшылар және басқа да маңызды тұлғалардың ортасында өтетін. Мұндай қабылдаулар байлық пен құдіретті көрсету мүмкіндігі ғана емес, сонымен қатар дипломатиялық қарым-қатынастарда және одақтарды нығайтуда маңызды рөл атқарған әлеуметтік және саяси оқиғалар болды.

Қабылдаулар әдетте сарайдың асыл тастармен, гобелендермен, картиналармен және басқа да өнер туындыларымен безендірілген салтанатты залдарында өтетін. Қонақтар өздерінің ең жақсы, талғампаз көпқабатты киімдерін, жібек, барқыт және парчадан тігілген киімдерін, аң терілерін және экзотикалық құстардың қауырсындарын, інжу-маржандарды және асыл тастарды, алтын мен күмісті тағып келетін. Дастархан қымбат фамилиялық ыдыс-аяқтармен, гүлдермен және сәндік элементтермен безендірілген. Дастархан бетінде вензельдермен кестеленген шілтерлі дастархандар мен майлықтарды көруге болатын.

Ұсынылатын тағамдар әртүрлі және талғампаз болды. Мәзірге ет (аңшылық танымал ойын-сауық және аң аулау тәсілі болған), балық, экзотикалық тағамдар және ол кезде «қарапайым халыққа» қол жетімсіз импорттық дәмдеуіштер кірді. Қонақтарды таңғалдыру үшін жиі ерекше және қымбат тағамдар ұсынылатын.

Мереке сарай музыканттарының, әншілерінің және бишілерінің өнер көрсетуімен сүйемелденді. Жергілікті және шетелдік орындаушылар да танымал болды. Жиі шағын театр қойылымдары, маскарадтар мен пантомималық қойылымдар ұйымдастырылды. Ерекше жағдайларда патша мен жоғары лауазымды қонақтар арасында достық пен одақтастықты білдіретін сыйлық алмасу орын алды.

Кемелдіктің Тууы

Мұндай қабылдауларға сәйкес сусындар да қажет болды, қарапайым бал арағымен (медовуха) шектелуге болмайтын еді. Дәл сол кезде Кремль монахтары спиртті дистилляциялауды бастаған кезде, Ресейде 14 ғасырдың соңында пайда болған арақ рецепті жетілдірілді. Біз оған заманауи жаңа дистилляция және суық сүзу технологияларын қостық және мінсіз жұмсақтық пен мөлдір тазалыққа ие өнім – GODUNOFF арағын алдық.

GODUNOFF «Балқарағай жаңғағы»: Үдеріс және Пайдасы

GODUNOFF «Балқарағай жаңғағы» – бұл құрамында табиғи қарағай жаңғағының тұнбасы бар өнім.

Қарағай жаңғағының тұнбасын дайындау процесі бірнеше кезеңнен тұрады:

  • Алдымен қарағай жаңғақтары ұсақталады, содан кейін олар өңдеу және толық тазалау сатысынан өтеді.
  • Осыдан кейін жаңғақтар қажетті органолептикалық көрсеткіштерге қол жеткізу үшін кемінде 10 күн су-спирт қоспасына салынып қойылады.
  • Тұндырылған және сүзілген қарағай жаңғағының тұнбасы арақты дайындаудың негізгі процесі өтетін купаждау цехына ауыстырылады.

Бұл табиғи қарағай жаңғағының тұнбасы сусынды дәрумендермен және пайдалы минералдармен байытады. Бұл өнімді тұтыну жүрек бұлшықеті мен қан тамырларының жұмысына оң әсер етеді, бауырдың дұрыс жұмыс істеуіне ықпал етеді және иммунитетті нығайтады.

ДА БОЛАДЫ СОЛАЙ!

Scroll to Top